Ciasta…
Ciasta (wymiary blachy 36 x 24 cm)
- 3 Bit (herbatniki, toffi, masa budyniowa, śmietanka, tarta czekolada) - 120 zł
- Bananowiec (ciemny biszkopt, masa budyniowa, kakaowa, banany, bita śmietana) - 120 zł
- Brownie (wilgotne, czekoladowe ciasto z dodatkiem krówek i orzechów włoskich) - 110 zł
- Cappuccino (ciemny biszkopt, kokosowy biszkopt, krem kawowy) - 120 zł
- Ciasto Czekoladowe (gęste, wilgotne ciasto na bazie roztopionej czekolady z polewą czekoladową) - 110 zł
- Ciasto Marchewkowe (marchewkowe ciasto z orzechami z polewą z kremowego serka, posypane orzechami - 110 zł
- Ciasto Toffi (miodowe blaty, przełożone śmietanką, warstwa toffi na górze) - 110 zł
- Czarny las (ciemny biszkopt nasączony ponczem z wiśniówką, frużelina wiśniowa, czekoladowa bita śmietana, wierzch śmietanka oraz starta czekolada) - 120 zł
- Delicjak (jasny biszkopt, masa budyniowa, delicje zatopione w galaretce) - 120 zł
- Fale Dunaju (ucierane dwukolorowe ciasto z jabłkami, krem budyniowy, czekolada) - 120 zł
- Jabłkowy przekładaniec z orzechami (trzy kruche blaty, prażone jabłka, górna warstwa z orzechów z miodem, masłem i mlekiem) - 120 zł
- Karpatka (ciasto ptysiowe przełożone kremem budyniowym) - 110 zł
- Makowiec z jabłkami (wilgotny makowiec z tartymi jabłkami i bakaliami) - 120 zł
- Malinowa Chmurka (kruchy spód, maliny z galaretką, mascarpone ze śmietanką, beza z płatkami migdałowymi) - 130 zł
- Miodownik (kruche miodowe blaty, przełożone kremem grysikowym, wykończone orzechami karmelizowanymi w miodzie) - 120 zł
- Pani Walewska (dwa blaty kruchego ciasta, z dżemem porzeczkowym i bezą przełożone kremem budyniowym) - 120 zł
- Piernik Dojrzewający (zamówienie minimum 2 tygodnie przed odbiorem, przełożony powidłem śliwkowym z polewą czekoladową) 120 zł
- Piernik Staropolski (z prawdziwą czekoladą, miodem, orzechami, z powidłem śliwkowym) - 110 zł
- Pleśniak (kruche ciasto: jasne i ciemne, powidło śliwkowe, bakalie, beza z kruszonką) - 110 zł
- Przekładaniec orzechowy (kruche, miodowe blaty, przełożone kremem orzechowo-grysikowym) - 110 zł
- Sernik Krakowski (klasyczny sernik na kruchym spodzie, z rodzynkami z charakterystyczną kratką) - 120 zł
- Sernik z brzoskwiniami (delikatny sernik na kruchym spodzie z brzoskwiniami) - 130 zł
- Słonecznikowiec (ciemny biszkopt, masa krówkowa z karmelizowanym słonecznikiem) - 110 zł
- Szarlotka (kruche ciasto, jabłka) - 110 zł
- WZ (ciemny biszkopt, konfitura wiśniowa, bita śmietana, polewa z prawdziwej czekolady) - 110 zł
Mazurki:
- Cytrynowy (kruchy spód, lemon curd, beziki) - 90 zł
- Kajmakowy (kruchy spód, kajmak, bakalie) - 80 zł
- Orzechowy (kruchy spód, orzechy karmelizowane w miodzie i maśle) - 100 zł
- Pomarańczowy (kruchy spód, pomarańczowa, domowa konfitura, beziki) - 90 zł
Ciasta w tortownicy 24 cm
- Pavlova z owocami - 150 zł
- Sernik Nowojorski (typowy sernik typu amerykańskiego o zwartej kremowej konsystencji, na spodzie z herbatników z masłem, wykończony warstwą śmietanki, posypany kakao z cynamonem) - 120 zł
- Sernik Oreo na kruchym ciemnym spodzie, z pokruszonymi ciasteczkami, udekorowany śmietanką z mascarpone oraz ciasteczkami - 120 zł
- Sernik Wiedeński (klasyczny sernik, bez spodu, bez dodatków, posypany cukrem pudrem) – 120 zł
- Sernik Wiedeński z polewą czekoladową – 130 zł
- Sernik z białą czekoladą ze słonym karmelem – 130 zł
- Tarta cytrynowa - 90 zł
- Tarta czekoladowa z malinami - 100 zł
- Tarta kajmakowa - 80 zł
- Tarta z kremem śmietankowym na bazie mascarpone z owocami 120 zł
- Torcik Mango (mus z mango zwieńczony żelką z mango, na biszkopcie) – 130 zł
- Torcik Musowy z malinami (mus ze śmietanki z białą czekoladą z dodatkiem malin na spodzie brownie) – 120 zł
Na słono:
- Tarta serowa z cukinią (cukinia, feta, szczypiorek, na serowym kruchym spodzie) - 90 zł
- Tarta z kiszoną kapustą, pieczarkami i żurawiną (kiszona kapusta, cebulka, pieczarki, żurawina, kruchy maślany spód) - 90 zł
- Tarta z warzywami z serem pleśniowym (brokuł, kalafior, ser pleśniowy, na serowym kruchym spodzie) - 90 zł