Torty…
Torty przygotowuję na bazie naturalnych składników najwyższej jakości, nie używam margaryny, śmietany roślinnej ani półproduktów. Torty są dostępne w czterech wielkościach oraz trzech kategoriach:
Torty standardowe:
- mały (średnica 16 cm, ilość porcji 6–10) – 120 zł
- średni (średnica 20 cm, ilość porcji 10–15) – 150 zł
- duży (średnica 23 cm, ilość porcji 15–20) – 200 zł
- bardzo duży (średnica 26 cm, ilość porcji 20–30) – 300 zł
Torty wykończone standardową dekoracją.
Za dekorację w formie wydruku na opłatku lub polewę w formie „drip cake” doliczana jest opłata – 15 zł, za słodycze lub owoce na torcie dopłata od 30 zł wzwyż w zależności od ilości dodatków na torcie, za makaronik 4 zł za szt. oraz za zamianę cukru na ksylitol lub erytrytol od 30 wzwyż, w zależności od wielkości tortu lub ciasta. Tort orzechowy jest droższy o: 10 zł mały, 15 zł średni, 20 zł duży, 30 zł bardzo duży.
Torty dekorowane masą cukrową:
- mały (średnica 16 cm, ilość porcji 6–10) – 200 zł
- średni (średnica 20 cm, ilość porcji 10–15) – 250 zł
- duży (średnica 23 cm, ilość porcji 15–20) – 300 zł
- bardzo duży (średnica 26 cm, ilość porcji 20–30) – 400 zł
Torty wykończone są masą cukrową, elementy dekoracji wykonane są z masy cukrowej.
Torty na specjalne zamówienie są wyceniane indywidualnie.
Torty dekorowane kwiatami z kremu maślanego:
- mały (średnica 16 cm, ilość porcji 6–10) – 200 zł
- średni (średnica 20 cm, ilość porcji 10–15) – 250 zł
- duży (średnica 23 cm, ilość porcji 15–20) – 300 zł
- bardzo duży (średnica 26 cm, ilość porcji 20–30) – 400 zł
Torty prostokątne dekorowane standardowo:
- Rozmiar: 40x30 cm (50 osób) – 600 zł
- Rozmiar: 40x60 cm (100 osób) – 1200 zł
Smaki tortów:
- Ananasowy: waniliowy biszkopt, krem na bazie serka mascarpone, frużelina ananasowa
- Bananowy: ciemny biszkopt, mus z bananów, białej czekolady i śmietanki, z kawałkami ciemnej czekolady
- Brzoskwiniowy: waniliowy biszkopt, krem na bazie serka mascarpone, frużelina brzoskwiniowa
- Cappuccino: ciemny i jasny biszkopt, masa kawowa
- Chałwowy z czarną porzeczką: ciemny biszkopt, masa z dodatkiem chałwy, druga masa z czarną porzeczką
- Cytrynowy: waniliowy biszkopt, krem na bazie serka mascarpone, lemon curd
- Czarny las: czekoladowy biszkopt, krem śmietankowy, wiśniowy sos
- Czekoladowy: czekoladowy biszkopt, mus czekoladowy
- Fistaszkowy: czekoladowy biszkopt, masa mascarpone z masłem orzechowym i solonymi orzeszkami
- Kajmakowy: waniliowy biszkopt, masa kajmakowa
- Kinder Bueno: czekoladowy biszkopt, masa z serka mascarpone, śmietanki, masła orzechowego i mlecznej czekolady
- Makowy: makowy biszkopt, krem na bazie serka mascarpone, konfitura pomarańczowa
- Malinowy: waniliowy biszkopt, krem na bazie serka mascarpone, frużelina malinowa, maliny
- Mango: jasny biszkopt, krem z mango, jogurtem i śmietanką
- Mojito: waniliowy biszkopt, krem na bazie serka mascarpone, poncz limonkowo–miętowy
- Orzechowy: orzechowy biszkopt, krem karmelowy, gruszki w syropie
- Prosecco: jasny biszkopt naponczowany prosecco, masa na bazie serka mascarpone i śmietanki z dodatkiem prosecco
- Truskawkowy: jasny biszkopt, mus truskawkowy z mascarpone